10 år med mad fra Mols

​Mols Madservice bringer varmt og koldt til både forsamlingshuse og byboens sommerhus.

Maden skal frem i tide, den skal smage godt og det skal være som det er aftalt.

I Mols Madservice indrømmer man gerne, at sidste års december måned stillede det jubilerende mad-ud-af-huset firma overfor visse problemer.

Med produktionskøkken på det sydligste Mols kan der være visse forhindringer at forcere, når sne og kuling forvandler det ellers så idylliske Mols til et snehelvede.

”Men alle fik den julefrokost de havde bestilt,” forsikrer kogekonen Birte Frederiksen, som regerer bag gryderne i det store og veludrustede køkken på gården Stenbæk mellem Dejret og Skødshoved. Ud i sneen sender hun ægtefællen Niels Erik Frederiksen, som sørger for udkørsel, pakning og indkøb, men også hjælper til i køkkenet og dyrker grøntsager på friland til brug i Mols Madservice.

Uddannet på Møllerens Hus

I år kan Mols Madservice fejre ti års jubilæum efter ankomsten til Mols, da Birte Frederiksen startede op som vært i Tved Forsamlingshus.
At vende tilbage til Mols var for Niels Erik Frederiksen næsten som at komme hjem. Han er ægte molbo med opvækst på Jokumgården i Dejret, fra hvis jorder Stenbæk er udstykket.


Birte Frederiksen er fra Voldum, men blev uddannet som koge- og smørrebrødsjomfru hos den legendariske fru Jensen på Møllerens Hus i Ugelbølle, dengang dette sted var et af Østjyllands mest besøgte spise- og kaffesteder.
Birte Frederiksen har en lang karriere i diverse køkkener bag sig, men drev i 12 år smørrebrøds forretningen Det Kolde Bord i Risskov, mens Niels Erik Frederiksen havde autoværksted i samme forstad.

Stald ombygget til storkøkken

Tilbage på Mols i 2001 gjaldt de første år værtsskabet i Tved Forsamlingshus med udlejning og mad ud af huset. Men drømmen var at bygge eget produktionskøkken på Stenbæk og det blev realiseret fra 2007, da en staldbygning på gården blev ombygget til et tip top moderne storkøkken.


”Vi har alt hvad der skal til lige fra grovkøkken, køl og frys, og til varmluftsovne, kipsteger og store dampgryder,” fortæller Birte Frederiksen.
I dag leverer Mols Madservice mad til selskaber, receptioner, kurser og andre arrangementer fra ti til flere hundrede portioner.
”Vi har et stort udvalg af muligheder på vores kort, men vi er altid til at snakke med om en passende løsning,” siger Birte Frederiksen.

Klarer ærterne selv

Med sit tilhør på Mols har Mols Madservice ikke blot mange kunder blandt de fastboende, men især i sommerhalvåret er der meget at gøre med at servicere beboerne i de mange sommerhuse på Mols. Det giver ofte nye bestillinger, når tilfredse og mætte sommerhusgæster vender hjem til Århus eller Randers.


”Folk fra byen har andre forventninger. Suppe, steg og is er på vej ud og afløses ofte af buffet’er,” siger Birte Frederiksen. Hun favner hele paletten lige fra guldbryllups maden i forsamlingshuset til den sofistikerede receptionsbuffet.
Der er travlt i køkkenet på Stenbæk, hvor Birte og Niels Erik Frederiksen for det meste klarer ærterne selv.
”En drøm er gået i opfyldelse. Det er vores liv, siger Birte Frederiksen, som sætter service, punktlighed og smagfuldhed allerhøjest i Mols Madservice.

Faktaboks

Det traditionelle måltid:

Tarteletter

Kalvesteg m/vildtsovs og hvide kartofler, uden for mange grøntsager

Hjemmelavet is

Som natmand almindelig suppe eller aspargessuppe

Det moderne måltid:

Pestomarinerede pastapenne m/tigerrejer

Kalkunindbagt kalvemørbrad

Chokoladeskål med ingefærmousse, hjemmelavet is og frisk frugt

Til maden serveres lyst hjemmebagt brød.

Bragt i Adresseavisen uge 10, 2011

Læs avisen her

Kontaktinformationer

Mols Madservice

Vestre Strandvej 7

Skødshoved

8420 Knebel

Telefon: 86 35 24 66

E-mail:  info@molsmadservice.dk

facebook-logo

 

Husk at bestille i god tid, før lev.​

Se under aktuelle tilbud  

Julefrokost 2017

Nytårs menu 2017  

24 & 25 december lukket !